Yrityksen vastuullisuutta ohjaa kolme ajuria: lainsäädäntö, sidosryhmät ( mm. omistajat, asiakkaat, rahoittajat) ja yhtiön oma halu toimia vastuullisesti. Myös meitä yhtiönä ohjaavat nuo samat vaatimukset. Vastuullisuustyö on puhtausalalla jo itsestäänselvyys ja lakien noudattaminen sinällään ei ole argumentti vastuullisuudesta. Vastuullisuus on ”enemmän”, kun lainkirjaimen täyttämistä.

Lähdimme kartoittamaan ensin nykytilaa Parasta puhtautta- hankkeella. Hankkeessa saatiin paljon tietoa niistä asioista, jotka olivat jo kiitettävällä tasolla. Samalla saatiin esille myös niitä asioita, missä pitää vielä parantaa. Viestintä yrityksen vastuullisuusasioista oli yksi keskeinen seikka parannettavien listalla.

Otimme yhteyttä Suomen Muotoilusäätiöön, Design Finland, ja siellä Heli Pöyryyn. Muotoilusäätiö toimii yhteistyössä yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, muotoilutoimijoiden ja elinkeinoelämän kanssa.
Vastuullisuuskartta toteutettiin heidän kanssaan koordinoituina opiskelijaprojekteina.

Tässä vastuullisuuskartassa kerromme lukuina ja tekoina keskeisimmät vastuullisuuteen liittyvät teemat. Tekomme ja lupauksemme ovat konkreettisia sekä dokumentoidusti todennettavissa. Konkreettisuus ja dokumentointi ovat yhtiömme arvojen mukaista toimintaa.

Suurin ponnistuksemme on vasta tulossa: Ekokompassi – ympäristöjärjestelmän auditointi vuoden 2023 lopussa.

Mikäli haluat tietää lisää vastuullisuusteoistamme tai viestintäprojektista, niin kerron mielelläni!

Ota rohkeasti yhteyttä,

Tarja Jantunen
toimitusjohtaja

050-5597952
tarja.jantunen@phpalvelut.fi

Suomen Muotoilusäätiö/Design Foundation

Heli Pöyry

heli.poyry@designfoundation.fi

+358 (0)40 157 0049