Möysän päiväkodissa leikkii, ruokailee ja nukkuu päiväunet 65 lasta. Terveellinen toimintaympäristö ja tautien torjuminen on päiväkodissa tärkeää, jotta infektiotaudit ja vatsatautiepidemiat pysyvät kurissa. Päiväkodin johtaja Jaana Siikanen painottaa siivouksessa erityisesti lapsiryhmätilan, ruokailutilan sekä wc- ja eteistilojen puhtautta. Niissä vietetään paljon aikaa ja lapset ovat suurimman osan päivästä lattiatasolla.

Puhtauspalveluiden tavoitetta Jaana Siikanen kuvailee näin: ”Ammattitaidolla tuotettu riittävä puhtauden taso, kohteen tarpeiden mukainen palvelu, ystävällinen kohtaaminen, luottamus ja hyvä yhteistyö ovat keskeisiä odotuksiamme.”

”Siivouksella vaikutetaan myös henkilöstön viihtyvyyteen ja palvelu vapauttaa heidät keskittymään omaan päätehtäväänsä”, Jaana Siikanen lisää.

Päiväkodissa laitoshuoltajalta tarvitaan joustavuutta. ”On arvokasta, että laitoshuoltaja on paikalla ja voi keskeyttää muun työnsä, jos lapsille sattuu vahinko.”

Jaana Siikanen korostaa siivouksessa ammattiosaamista ja oikeaa asennetta. Häntä harmittaisi, jos laitoshuoltaja ei olisi tehtäviensä tasalla.

Jaana Siikasen terveiset päiväkotisiivouksesta kiinnostuneille: Ammattiosaamista on myös ystävällinen lasten ja heidän huoltajiensa kohtaaminen.

Kuuntele Jaana Siikasen ajatuksia päiväkotisiivouksen merkityksestä

GDPR-asetuksen piilottamaa sisältöä
Hyväksyttyäsi evästeet sivuston ulkopuolinen sisältö (esim. Youtube-videot) ladataan sivulle