Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n ensimmäisen toimintavuoden tilinpäätös on valmistunut ja voidaan todeta tilikauden toteutuneen tavoitteen mukaisesti. Osakeyhtiö aloitti toimintansa toukokuussa 2017 ja palvelujen tuottaminen laajeni asteittain liikkeenluovutuksien kautta vuoden aikana. Yhtiön perustamisvuoden tilikausi alkoi 1.5. ja loppui 31.12.2017.

        Talouspäällikkö Sanna Andelin kertoo, että Lahden kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä yhtiöittivät liikkeenluovutuksen myötä puhdistus- ja laitoshuoltopalvelut. Näin muodostui vuoden aikana keskimäärin 480 henkilöä työllistävä Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy, joka tuottaa palveluita Päijät-Hämeen alueella. Osakeyhtiön liikevaihto oli 12,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto muodostui pääasiassa puhdistus- ja laitoshuoltopalveluiden myynnistä. Yhtiön merkittävimmät asiakkaat olivat Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä sekä Lahden kaupunki.

Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 103 092 euroa ja tilikauden voitoksi muodostui 82 864 euroa. Perustamisvuoden tavoitteeksi oli asetettu positiivinen taloudellinen tulos sekä toiminnan vakiinnuttaminen. Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n saavutti tavoitteensa ja tilikauden taloudellista tulosta voidaan pitää hyvänä ottaen huomioon yhtiön perustamiskustannukset.

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy:n hallitus hyväksyi tilinpäätöksen 26.2.2018 ja tilintarkastaja antoi oman lausuntonsa 28.2.2018. Lue lisää yrityssivultamme.